Eläinten terveys ETT ry.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Rehu

Rehujen puhtauden merkitys kotieläintuotannolle on mittaamattoman suuri.

Elintarviketuotantoketjussa lopputuote on juuri niin hyvä kuin ketjun heikoin lenkki sallii. Rehualalla on kyseisen ketjun ensimmäisenä lenkkinä suuri vastuu sekä kotieläintuotannon että eläinperäisten elintarvikkeiden puhtauden ja turvallisuuden, mutta myös eläinten hyvinvoinnin suhteen. Kerran tehtyjä virheitä eivät ketjun myöhemmät lenkit enää pysty korjaamaan.

Suomalainen rehuteollisuus on kantanut hyvin vastuunsa tuotannossa, jossa salmonellan esiintymisen suhteen vallitsee nollatoleranssi.

Rehuhygieniaa valvoo Suomessa Ruokavirasto.

ETT ry ylläpitää ns. positiivilistaa rehualan toimijoista (maahantuojat ja valmistajat), jotka vapaaehtoisesti osoittavat riskienhallintakykynsä salmonellan suhteen myös ylilakisääteisen vaatimustason.

Rehuun liittyvissä asioissa ota yhteyttä

Hannele Nauholz
Asiantuntijaeläinlääkäri, positiivilista
Puh. 050 559 6202

Olli Ruoho
Asiantuntijaeläinlääkäri, rehuhygienia
Puh. 040 820 1257

etunimi.sukunimi@ett.fi