Nautarekisterivaltuutus

Ruokaviraston nautarekisteriuudistus koskee myös Nasevan nautarekisterirajapintaa. Viranomaisen hallinnoiman nautarekisterin käytön osalta tarvitaan valtuutus kaikilta Nasevassa mukana olevilta tiloilta. Valtuutus tehdään valtakunnallisen suomi.fi väylän kautta, jota ylläpitää Digi-ja väestötietovirasto.

Ruokaviraston ohjeet nautarekisterivaltuutusten antamisesta ja nautarekisteriuudistuksesta

Valtuutuksen antaa henkilö, joka on eläintenpitäjärekisterissä merkitty eläintenpitäjäksi omalla henkilötunnuksellaan, ei yrityksenä tilan Y-tunnusta käyttäen. Jos et tiedä kuka on merkitty eläintenpitäjärekisteriin eläintenpitäjäksi, tarkista asia rekisteristä.

Naseva toimii Eläinten terveys ETT ry:n alaisuudessa ja Nasevan sijasta tulee valtuuttaa Eläinten terveys ETT ry. Eläinten terveys ETT ry:lle annat valtuuden ainoastaan nautaeläintietojen katseluun Nasevassa.

Ohjeita nautarekisterivaltuutuksen tekemiseen Eläinten terveys ETT ry:lle:

OHJE NAUTAREKISTERIVALTUUTUKSEN TEKEMISEEN suomi.fi väylän kautta

Kuvallinen ohje nautarekisterivaltuutuksen antamiseen Eläinten terveys ETT ry:lle

Ohje valtuutuksen antamiseen ilman pankkitunnuksia

Muista antaa valtuutuksen yhteydessä myös tarkenne, jolloin rekisterit toimivat varmasti oikein. Tarkenne on tilatunnus ja sisältää 9 numeroa.

Huomioithan myös muut mahdolliset nautarekisterin käyttäjät esim. Mtech Digital solutionsin ja yhteistyöteurastamosi antamalla valtuudet sekä nautaeläintietojen ilmoittamíseen että nautaeläintietojen katseluun.

VIDEOTALLENNE AIHEESTA MTKn SIVUILLA  (Eläinten terveys ETT:n Nasevaa koskeva valtuutusohje löytyy videolta kohdasta 1:12:55)

Nautaterveyteen liittyvissä asioissa ota yhteyttä

Milla Hiekkaranta
Asiantuntijaeläinlääkäri
Puh. 050 340 7495
etunimi.sukunimi@ett.fi