Koronavirus COVID-19 -erityistilanne ja tuotantoeläinten terveydenhuolto

Ruokavirasto on päivittänyt 22.6.2020 antamansa ohjeen eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä COVID-19 -erityistilanteessa. Ohje on voimassa 31.8.2020 saakka.

ETT:n linjaus koskien Nasevan ja Sikavan terveydenhuoltokäyntejä koronavirustilanteessa on edelleen voimassa. Terveydenhuoltokäynnit tehdään ETT:n linjauksen ohjeita noudattaen. Eläinlääkäri ja tuottaja voivat sopia terveydenhuoltokäynnistä siten, että ihmisten välinen kontakti minimoidaan esim. käymällä tilanne läpi ensin puhelimitse. Tuottajan luvalla eläinlääkäri voi sen jälkeen käydä arvioimassa eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ja niihin vaikuttavat olosuhteet myös yksin.

  • Kaikki Ruokaviraston ohjeen aikaisemmassa versiossa annetut poikkeukset eläinlääkärin mahdollisuudesta poiketa lainsäädännöstä on peruutettu 26.6.2020 alkaen. Poikkeusten jatkamiseen ei ole enää perusteita, koska poikkeusolot ovat lakanneet.
  • Aikaisemmassa ohjeessa annetut poikkeukset lääkkeiden luovutuksen ja määräämisen ehtoihin on peruutettu 26.6.2020 alkaen.

ETT:n ohje koronavirustartunnan varalta tuotantoeläintiloille: COVID-19 8.4.2020

ETT juhend inimeste koroonaviiruse ja produktiivloomade kohta: COVID-19 ETT 8.4.2020 (est.)

Ruokaviraston ohjeet koronavirustartunnan varalta

Työterveyslaitoksen toimintaohje työntekijöille uuden koronaviruksen tartunnan ehkäisyyn

THL:n ohjeet koronavirustartunnan varalta