Huomioi lintuinfluenssariski metsästyksessä

Lintuinfluenssatilanne on Suomessa tänä kesänä huolestuttava. Luonnonvaraisia lintuja löytyy heikkokuntoisina tai kuolleina eri puolilta Suomea. On myös muistettava, etteivät kaikki lintuinfluenssavirusta kantavat luonnonvaraiset linnut – erityisesti vesilinnut – välttämättä oireile näkyvästi.

Metsästyskauden alkaessa kyyhkysjahdilla 10.8. ja jatkuessa sorsanmetsästyksellä 20.8. ETT muistuttaakin, ettei siipikarjan kanssa työskentelevien henkilöiden ole suositeltavaa osallistua lintujen metsästykseen tämän kesän/syksyn akuutissa riskitilanteessa. Ajankohtaisen lintuinfluenssatilanteen ei katsota tällä hetkellä aiheuttavan akuuttia riskiä nauta- tai sikatiloille, mutta kaikkien tuottajien on kuitenkin hyvä ylläpitää tautivastustustoimia: ETT:n tiedote lintuinfluenssasta nauta- ja sikatiloille

Varovaisuutta täytyy noudattaa nyt kaikessa lintujen metsästyksessä, eikä ainakaan vesilintuja tule metsästää lainkaan alueilla, joilla on todettu lintujen joukkokuolemia tai lintuinfluenssaa. Lue aiheesta Ruokaviraston tiedote:

Lintujen metsästyskausi lähenee – miten huomioida lintuinfluenssa