ETT:n hallitus myönsi kolme avustusta Pirjo Kortesniemen muistorahastosta

  • Artikkelin kategoria:Yleinen

Eläinlääkäri Pirjo Kortesniemi toimi Eläinten terveys ETT ry:n toiminnanjohtajana vuosina 1994-2018. Hänen johtamanaan ETT ry kasvoi tuotantoeläinten terveyden ja hyvinvoinnin tunnustetuksi asiantuntijaorganisaatioksi.Pirjon johdolla ETT ry ryhtyi kehittämään tuotantoeläinten terveydenhuoltoa ja sen koordinaatiota. Vuosituhannen vaihduttua nämä sisällytettiin yhdistyksen toimintaan tarttuvien tautien riskihallinnan rinnalle, ja terveydenhuollon seurantajärjestelmät Sikava ja Naseva perustettiin. Pirjo ajoi aktiivisesti myös tuotantoeläinten hyvinvoinnin edistämistä ja mm. WelfareQuality®-järjestelmän periaatteiden tunnetuksi tekemistä Suomessa.

Kunnioittaakseen Pirjo Kortesniemen elämäntyötä ETT ry:n hallitus perusti vuonna 2019 hänen nimeään kantavan muistorahaston. Rahaston tarkoituksena on edistää tuotantoeläinten terveydenhuoltoa, eläintautien riskinhallintaa sekä tuotantoeläinten terveyttä ja hyvinvointia Suomessa. Rahasto toteuttaa tarkoitustaan esimerkiksi jakamalla avustuksia ja stipendejä edellä mainittujen tavoitteiden toteuttamiseksi tai niitä jo merkityksellisesti toteuttaneille.

Muistorahaston avustusten haku oli auki 17.2.-3.3.2023. Hakemuksia saatiin yhteensä 27 kpl. ETT:n hallitus päätti myöntää 2000 € avustukset seuraaville hakijoille:
Jahkola Hanna, HYELTDK: Lypsylehmien kuolemaan johtavat syyt ja riskitekijät 2 000 €
Kela Pinja, Savonia AMK: Toimintaohjeet maitotiloille vasikoiden vierihoidon toteuttamista varten 2 000 €
Keskimäki Mira, HYELTDK: Porsaiden syntymäpainoon vaikuttavat tekijät ja syntymäpainon vaikutukset porsaiden kasvuun ja kuolleisuuteen 2 000 €

Onnittelut avustuksen saajille!

Rahaston varoja voi vapaaehtoisesti kartuttaa lahjoittamalla varoja muistorahaston tilille. Poliisihallitus on myöntänyt muistorahastolle rahankeräysluvan. Lue lisää rahastosta (linkki)