Sikavan uudet eläinlääkärit esittäytyvät

Sikavan asiantuntijaeläinlääkäreiksi on valittu ELL Susanna Takaluoma ja ELL Vera Haapala. Susanna Takaluoma aloitti Seinäjoen toimistolla 4.5.2020 ja Vera Haapala etätyössä 1.6.2020.

Susanna Takaluoma

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2015. Asun perheeni kanssa Lapualla.
Olen aiemmin työskennellyt Seinäjoen alueella kunnaneläinlääkärinä, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa läänineläinlääkärinä ja Ruokaviraston Seinäjoen toimipisteessä tutkijaeläinlääkärinä. Kaupungineläinlääkärinä olen tehnyt hyvin monipuolista tuotanto- ja seuraeläinpraktiikkaa. Läänineläinlääkärinä pääasiallisiin tehtäviin kuului täydentävien ehtojen ja kuljetusten valvonta. Ruokavirastossa tein tuotantoeläinten patologiaa ja tautitutkimusta.
Sikojen terveydenhuolto ja hyvinvointi on jo opiskeluajoista lähtien ollut mielenkiinnon kohteena. Lisäksi eläintautien vastustaminen on erityisen kiinnostuksen kohde. Odotankin siis innolla tulevia tehtäviä ja haasteita. Työ antaa loistavan mahdollisuuden oman osaamisen ja asiantuntijuuden kehittämiseen.

Vapaa-aikani kuluu paitsi perheen myös hevosten ja raviurheilun parissa.

 

Vera Haapala

Olen Vera Haapala ja kotoisin Espoosta. Jo opiskeluaikana kiinnostuin enemmän tuotantoeläinten hoidosta. Valmistumisen (2002) jälkeen kiertelin eri puolilla Suomea kunnaneläinlääkärin sijaisuksia tehden ja olin töissä mm. MMM:ssä ja Evirassa. Olen ollut myös Helsingin yliopistolla eläinlääketieteellisen tiedekunnan patologialla töissä osallistuen diagnostiikkaan ja opettaen eläinlääketieteen opiskelijoille patologiaa.
Erikoistuin vuonna 2014 tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäriksi ja väittelen toivottavasti tämän vuoden puolella Mycoplasma boviksen riskitekijöistä ja hallinnasta tiloilla. Viime vuosina olen väitöskirjaprojektin lisäksi ollut pääosin hanke-eläinlääkärinä M. bovis-hankkeessa. Yhteistyö elinkeinon eri tahojen ja tilojen kanssa on ollut hyvin antoisaa. Olen pitänyt paljon luentoja ja esityksiä viime vuosina niin tuottajille, neuvojille kuin eläinlääkäreillekin. Pääkiinnostuksenkohteitani ovat eläinten tarttuvat taudit ja tilatason tautisuojaus, ja olenkin erittäin motivoitunut aloittaessani ETT:llä asiantuntijaeläinlääkärinä.

Vapaa-aika kuluu perheen lisäksi spanielin pelastuskoiratreeneissä ja metsästysalkeiden opettelussa.