Ruokaketjuhanke 3:n ohjelmassa on eläinlääkäreiden, tuottajien ja sidosryhmien asiantuntijoiden osaamisen parantaminen eläinten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Koulutukset sisältävät mm. tietoa mikrobilääkkeiden käyttötarpeen vähentämiseksi, tautisuojauksen arvioinnista Biocheck.UGent -menetelmää käyttäen sekä Nasevan ja Sikavan terveysluokituksen käytöstä.
Seuraa RKH3-koulutustarjontaa ETT:n tapahtumakalenterista
Salmonellasaneerausverkosto, 1. koulutuksen materiaalit
- Tautisaneerausverkoston perustaminen (Ina Toppari, ETT)
- Salmonella taudinaiheuttajana (Olli Ruoho, ETT)
- Teurastamon ajatuksia salmonellasta (Juha Levonen, HKScan)
- Eri tahojen rooli salmonellasaneerauksissa
- Ruokavirasto (Tanja Lähteinen, RuVi)
- Aluehallintovirasto (Riikka Aho, ISAVI)
- Kunnaneläinlääkäri/valvontaeläinlääkäri (Petronella Jansson, Porvoon ympäristöterveydenhuolto)
- Yleistä salmonellasaneerauksista (Hertta Pirkkalainen, ETT)
- Nautatilojen salmonellatartunta
- Saneerauksen periaatteet (Hertta Pirkkalainen, ETT)
- Saneerauksen onnistumisen takaaminen (Olli Ruoho, ETT)
- Sikatilojen salmonellatartunta
- Saneerauksen periaatteet (Hertta Pirkkalainen, ETT)
- Saneerauksen onnistumisen takaaminen (Olli Ruoho, ETT)
- Sikalan pesuohje (Olli Ruoho, ETT)
Salmonellasaneerausverkoston koulutukset
Nauta
Sika
Siipikarja