EU PiG – parhaat käytännöt sianlihantuotannossa

Katso EU PiG -webinaari (AHDB 6.10.2020), jossa esitellään hanketta ja neljää parasta käytäntöä sianlihantuotannossa, yhtä kustakin kategoriasta: terveys, hyvinvointi, lihan laatu ja tarkkuustuotanto: The impact and legacy of the programme

EU Pig – parhaat käytännöt sianlihantuotannossa:

  1. Lihantarkastustiedot osaksi tilan raportointinäkymää(Irlanti)
  2. DrySist: Kuljetuskaluston kuivadesinfiointi (Espanja)
  3. Degree2act-sovellus (Espanja)
  4. Liemirehun fermentointi – vaihtoehto sikkioksidille (Alankomaat)
  5. Yritysten ja tilojen yhteinen toimintatapa PRRS:n varalta (Belgia)
  6. Sinkkioksidin korvaaminen erilaisilla rehun ainesosilla (Belgia)
  7. Mikrobilääkkeiden käytön vähentäminen (Alankomaat)
  8. Tautisuojaustyökalun käyttöönotto (Irlanti)
  1. Huipputuottoiset Emakot – KALINAT-indeksi (Ranska)
  2. Korkeapainesumutus (Alankomaat)
  3. Ovet pikkuporsaille (Ranska)
  4. Ammoniakkipäästöjen vähentäminen (Belgia)
  5. Käytännöt vapaaporsituksen onnistumiseksi (Itävalta)
  6. Vaihtelevat virikemateriaalit (Espanja)
  7. Kastroimattomien karjujen tuotanto (Espanja)
  8. Vuonna 2016 rakennetulla tilalla kasvatetaan lihasikoja, joilla on ehjä häntä (Suomi)
  1. Tuotteen esittely (Ranska)
  2. Tietoisuutta yrityskierrosten avulla (Alankomaat)
  3. Yhteisömanageri (Irlanti)
  4. Itse tuotettu valkuaisrehu korvaa soijan (Suomi)
  5. Oliiviöljy sikojen rasvanlähteenä (Belgia)
  6. Tasakokoisten lihasikojen kasvatus (Alankomaat)
  7. Heart Pig – Hyvinvointijärjestelmä (Tanska)
  8. Lihasikakarjujen karjunhajun vähentäminen (Saksa)
  1. 5S – Lean kehitysohjelma (Irlanti)
  2. Kestävällä tavalla tuotettu antibioottivapaa rypsiporsas (Suomi)
  3. Porsaskuolleisuuden vähentäminen (Alankomaat)
  4. Yksilöistä isoon kuvaan (Tanska)
  5. Päivittäinen lannanpoisto (Alankomaat)
  6. Emakoiden ja ensikoiden tuottavuuden parantaminen (Iso-Britannia)
  7. Puhdas vesi vapaasti saatavilla (Tanska)
  8. Säännöllinen punnitus on avain tarkkaan ruokintaan (Tanska)