Vielä ehdit ”Nautaketjun turvallinen toimintatapa” -tuottajakoulutukseen

02.11.2016

Turvallinen eläinkaupan toimintatapa on kaikkien yhteinen asia ja etu. Yhteisiä pelisääntöjä tarvitaan, jotta tautiriskit eläinliikenteessä pystytään minimoimaan.

Suomessa ei luokitella karjoja niiden terveydentilan perusteella. Eläimiä ostettaessa ei tautiriskejä aina tiedosteta tai niistä tiedostetaan vain joitakin, kuten salmonella. Toisaalta eläinkauppaan liittyvät tautiriskit ovat kyllä tiedossa, mutta käytännössä myyjältä ei useinkaan kysytä lisätietoja karjan tai yksilön terveydestä. Nautatilojen tautisuojaukseen ja eläinten turvalliseen lastaukseen ei myöskään ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Jos tautivastustus tiloilla ei ole kunnossa, ei muilla toimijoilla ole mahdollisuuksia estää tarttuvien tautien leviämistä tilalta tilalle. Hyvään kansalliseen eläinten terveystilanteeseen ei pidä tuudittautua.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta Eläinten terveys ETT ry:n järjestämään koulutukseen. Koulutus on maksuton. Hanke tarjoaa alkukahvin klo 9.30 ja päivittäinen koulutusaika klo 10-14.30.

Tuottajakoulutuskiertueen ohjelma

Ilmoittautua voit tästä linkistä.

© ETT ry