Katse vasikkaan -kampanja 2011

18.01.2011

Eläinten terveydenhuolto ETU on nimennyt vuoden 2011 vasikoiden terveyden ja hyvinvoinnin teemavuodeksi. Katse vasikkaan -kampanja käynnistyi tänään Helsingissä vasikkasymposiumilla, jonka aiheina olivat esim. vasikkakuolleisuus ja sen syyt sekä vasikoiden hyvinvointi.

Kampanjavuoden aikana on tarkoitus edistää vasikoiden hyvinvointia, vähentää vasikkakuolleisuutta ja hahmottaa vasikoiden hyvän hoidon merkitys sekä maidon- että lihantuotannossa.

Kampanjavuosi on otollinen aika kaikille karjatilojen kanssa toimiville nostaa esiin vasikoiden hyvinvointia yleensä sekä sellaisia tuotteita ja palveluita, joilla vasikan hyvinvointia voi parantaa.

InnoNauta- hanke on tilannut Emovet Oy:ltä laajan Power-point -luentokokoelman vasikan terveydestä ja olosuhteista. Nämä valmiit luentoaineistot mahdollistavat jopa kolmen päivän vasikkakoulutuskokonaisuudet. Materiaali on laadittu niin, että sen pohjalta voidaan myös työstää erilaisia pienryhmätapahtumia. Koulutustilaisuuksiin ovat tervetulleita sekä viljelijät että neuvojat, lomittajat ynnä muut kotieläintuotannon sidosryhmät.

Luentoaineisto on vapaasti käytettävissä. Luentosarja on suunniteltu eläinlääkärien luennoitavaksi.

Lisätietoa Katse vasikkaan -kampanjasta:

Vesa Rainio vesa.rainio@evira.fi 050-3867150 tai Olli Ruoho olli.ruoho@ett.fi 040-8201257

© ETT ry