EU PiG -hanke etsii uusia suomalaisia voittajia

28.12.2017

Eläinten terveys ETT ry ja Sikava ovat mukana yhteiseurooppalaisessa EU PiG -hankkeessa, jossa on tarkoituksena kerätä neljän vuoden ajan vuosittain hyviä tilatason käytäntöjä ennalta määrättyjen teemojen mukaisesti. Hankkeessa on mukana 19 organisaatiota 13 EU-jäsenmaasta. Kansallisesti kerätyistä hyvistä käytännöistä valitaan jokaisen teeman paras käytäntö, ja parhaaksi valittu tila saa EU PiG -lähettilään tittelin.

Vuonna 2017 suomalaista lihasikojen tuotantotapaa edustava Sikana Oy voitti lähettilään arvonimen hännällisten sikojen kasvatuksella. Sikana Oy:n voiton ansiosta suomalainen hännällisten sikojen kasvatus on herättänyt laajaa kiinnostusta Euroopassa.

Lähde mukaan viemään suomalaista osaamista Eurooppaan!

Nyt etsitään uusia hyviä käytäntöjä kilpailuun lähetettäväksi.
Olisiko teidän tilallanne jokin hyvä käytäntö, jonka haluaisitte jakaa myös eurooppalaisille sianlihantuottajille? Tai tunnetko sikatilan, jonka toiminta on esimerkillistä? Alla olevassa taulukossa on lueteltu kilpailukategoriat:
    

Tarvitsemme mukaan esimerkillisiä tuottajia:

  • Vieroitatko porsaat ilman sinkkiä hyvin tuloksin?
  • Minkälaiset toimivat vapaaporsituskarsinat olet rakentanut?
  • Mitä olet käyttänyt toimivana virikemateriaalina?
  • Miten vähennät lietteen aiheuttamia hajuhaittoja?
  • Miten olet pystynyt parantamaan porsastuotantotulostasi?

Ota rohkeasti yhteyttä Sikavan asiantuntijaeläinlääkäriin Ina Toppariin (ina.toppari@ett.fi, puh. 0400 363 304) ja kerro ideasi muillekin!

© ETT ry